diumenge, 28 d’octubre del 2012

CONFERÈNCIA SOBRE RISOTERAPIA


Dr. Ramon Mora Ripoll en la Sala de Cultura de VDX. (26_10_12)

El passat divendres 26 d'octubre, va tenir lloc a la Sala de Cultura de Valldoreix, la xerrada-col•loqui “risoteràpia, a càrrec del Dr. Ramon Mora Ripoll, autor del llibre “Risoteràpia”, el valor terapèutic i els beneficis de l’humor i del riure.


El bon humor i el riure són un estil de vida saludable. Des del punt de vista mèdic, el riure és una reacció psicofisiològica, generalment com a conseqüència de la manifestació audible o sonora d’una emoció positiva (per exemple, l’alegria, la diversió, el triomf, l’eufòria, l’humor, entre d’altres). A nivell fisiològic, el riure exercita i relaxa la musculatura, estimula la respiració, la circulació i el sistema immunitari, disminueix els nivells d’hormones de l’estrès i eleva el llindar del dolor i de la tolerància. A nivell psicològic, el riure disminueix els símptomes de depressió i d’ansietat, millora les relacions socials, l’autoestima, la creativitat, la productivitat, la funció mental i promou el benestar emocional, millora la qualitat de vida i la satisfacció per viure. Riure cada dia és la dosi ideal i, com a mínim uns tres minuts al dia de riure intens són els necessaris per a obtenir-ne beneficis de salut.

El riure espontani, el riure assajat i el riure estimulat són els tipus de riure que es poden considerar terapèutics. El riure espontani és conseqüència d’un estímul extern/emoció positiva (humor, joc, diversió, entre d’altres) i apareix com a reacció involuntària o automàtica. El riure assajat no és reactiu, sinó practicat a voluntat, a mode de gimnàstica o exercici del riure. Com que es pot modular la seva intensitat o la seva durada, fins i tot pot ser associat a més efectes saludables. El riure estimulat és reactiu al contacte físic o a una estimulació sensorial (pessigolles, abraçades, massatges,... ). La teràpia del riure es basa en la combinació i la pràctica dels tres tipus de riure anteriors a fi d’obtenir els beneficis de salut desitjats.

Dr. Ramon Mora Ripoll

1 comentari:

AVVCELM ha dit...

Gràcies amic Ramon per la teva col·laboració.
JM.